Foto


W I E

Hari Om & welkom. Mijn naam is Helga Beate. In het jaar 2005, na het afronden van de Hogeschool v/d Kunsten & het maken van verschillende reizen, is yoga op mijn pad gekomen. Yoga is ahw aan komen waaien. Volkomen uit het niets wist ik, ik ga yoga doen. Na een fantastische & inspirerende reis door India ben ik in Nederland de 3-jarige Hatha Yoga docentenopleiding bij Ron van der Post in Nijmegen begonnen. Inmiddels is Yoga een way-of-life. 


 
Y O G A Y U J

Het woord Yoga is sanskriet en is afgeleid van de wortel Yuj, wat verbinden, of ookwel eenworden betekent. Het verbinden, eenworden of samenvallen van lichaam-geest-ziel, individueel bewustzijn met het Universele, het Alomvattende, het Goddelijke, de Bron, Kosmische Bewustzijn, etc. Er zijn vele benamingen voor.

Niets is zo veranderlijk als het leven zelf. Yoga is gebleven wat dat het ooit al was. Wat ooit als zweverig werd bestempeld, is juist in deze tijd een beoefening om in het Hier en Nu te zijn. Al dat wat je nodig hebt is je lijf en een matje. Dat maakt Yoga dan ook zeer eenvoudig. En praktisch. Door de oefeningen, door bewust met je lichaam bezig te zijn, ontstaat er een betere doorstroming. Onze gedachten en emoties worden helderder. Je wordt je meer bewust in dat je de dingen doet zoals je ze doet, en dat je de dingen ervaart zoals je ze ervaart. Door de verbinding van lichaam & geest, verstand & gevoel, kom je meer in je eigen kracht. Vitaliteit neemt toe en het brengt je rust.

Naast het uitvoeren van asana's omvat Yoga dus ook zelfreflexie. Naar ons eigen innerlijk, en de verbinding met de wereld om ons heen. Het beoogt niet zozeer het veranderen van..  als wel de acceptatie ervan. Dmv de asana's, pranayama en ontspanning bouwen we [vitale] kracht op. En Openheid. Dit zal al gaandeweg leiden tot meer flexibiliteit. Flexibiliteit is dan ook niet het doel, het is een gevolg.

Door de jaren heen en ervaringen ben ik gekomen waar ik nu ben, en ik geef graag door wat ik tot nu geleerd heb. Het lichaam is en blijft een mooi uitgangspunt om ermee aan de slag te gaan. Ieders proces is anders en uniek. Tijdens de lessen zal ik je graag begeleiden bij jouw proces dmv asana's, pranayama & meditatie.


Namaste, Helga